miercuri, 9 decembrie 2009

Cu mainile curate

E plin de maini in lumea asta. Daca nu cumva esti ghinionist ai 2 maini pe care le iei de-a gata, pur si simplu exista si le folosesti la o gramda de lucruri. E simplu, sunt date si pur si simplu exista. E clar ca negrul pe alb ca o sa gasesti maini peste tot, pe tastaturi, agatate pe barile din metrou, inclestate in imbratiseri de palme la indragostitii din parcuri sau tinand pahare de sampanie pentru a uda victoria in alegeri duminica seara (nu m-am putut abtine...).

Sunt drepte sau stangi si ai nevoie de amandoua, chiar si pentru ca fuma atunci cand bate vantul si iti vei proteja focul ce straneste dorinta cu palma caus. Si daca vei face asta probabil ca vei ajunge sa cunosti multe maini in halate albe care la un moment dat vor avea grija de tine. Am mai vorbit de Proful, insa acum vreau sa vorbesc de manile sale. Mai bine zis de mana dreapta, pentru ca mana sa dreapta este o mana speciala.

Este o mana de medic care nu sta intinsa niciodata pentru ca stie ca alta este menirea unei mane drepte, menirea ei este sa vindece, chiar daca pentru asta trebuie sa taie in carne vie. Si cu mult inainte de isteria asta gripala in care peste tot esti indemnat sa te speli ca sa iti ti mainile curate, mana dreapta a inteles ca curatenia merge mai departe decat sapunul si apa, ca mana are moral si rol de inger, ca trebuie sa fie curata si pe dinauntru ca sa fie usoara ca un fulg.

Este o mana dreapta mult mai dreapta decat majoritatea mainilor in alb, o mana dreapta care din prea mult devotament pentru pacienti a ajuns sa faca infarct de tanara si sa aiba nevoie de alte maini in halate albe. Este o mana dreapta care la randul ei are doua maini, o stanga si dreapta, ambele usoare si maiastre pentru ca stiu sa nu stea drept intinse asteptand niciodata. Si nici nu accepta sa primeasca nimic. Doar multumiri. Pe mana asta dreapta o pacientii o numesc Octavian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu