luni, 23 noiembrie 2009

Cei care stiu sa piarda

Ar trebui sa nu-mi pese, ar trebui sa-mi fie indiferent insa nu pot sa nu ma storc de ce a mai ramas romanesc in mine si sa nu ma simt scarbit de felul in care prezidentiabilii nostrii au stiut sa traiasca momentul alegerilor. Inteleg ca Vadim nu mai are pastile si de aici izvoraste din plin mania celui care a fost furat pe fata cand este cel mai bun. Asta e de inteles, la fel ca si rasul plin de iteligenta a lui Becali. Il inteleg intructva si pe Geoana care este mult prea subtire si lipsit de inteligenta politica pentru a ramane vreodata in manualele de istorie sub o alta forma decat "liderul de partid pe care Iliescu la numit prostanac". De ei nu pot fi dezamagit.

Ma uimeste oarecum Oprescu, un om pe care il vad cel putin la fel de badaran si lipsit de eleganta ca si Basescu. Ma uit la el si incepe din ce in ce mai mult sa semene cu marinarul, iar discursul despre lupta murdara a alegerilor si imaculata sa independenta e mult sub ceea ce putea sa faca. Politica nu este squash, nici macar rugby. Politica este o bataie generala in cuvinte si uneori in pumni, si nu cred ca un prezidentiabil din orice tara ar fi el a avut vreodata inocenta sa creada ca alegerile sunt un joc de gentlemeni.

Sunt insa scarbit de-a dreptul de Crin Antonescu. In afara faptului ca era adversarul lui Basescu acesta avea ca singur atu eleganta, ce-i drept discutablil si acela. De aici si greata care m-a napadit odata cu discursul lui, de muritor de rand, de pierzator de duzina. Acum ar fi putut sa faca diferenta si sa castige cu adevarat, nu alegerile ci sufletele si mintile a sute de mii de romani tineri si educati. Acesta era momentul in care putea sa demonstreze din ce este plamadit, sa piarda cu capul sus, sa fie elegant si sa-si construiasca discursul incat sa-i captiveze pe toti cei care l-au votat pentru ca erau impotriva lui Basescu. Cred ca mai curand a reusit sa-i alieneze, sa-i impinga in scarba si sa-i faca sa nu mai mearga la vot in turul II. Cel putin pe mine m-a convins ca nici ura importiva lui Basescu nu merita. Crin a reusit sa fie memorabil sa ramana in sufletele noastre si daca in urmatorii 5 ani nu va fi pus in situatii foarte grele in care sa reusesca sa spele asta cred ca tocmai a pierdut alegerile ... cele de peste 5 ani ...

Pana la urma candidatii la presedentie se impart in doua categorii: cei care castiga si cei care au un staff de campanie prost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu