vineri, 1 februarie 2013

Bir bir sa' naltam!

Azi a intrat in vigoare noul cod fiscal. O sa urmeze o mare nebunie, in care taranii romani care inca nu au plecat la cules capsuni prin Spania or sa inceapa sa-si ascunda porcii si vacile de prin ograda ca sa nu mai iasa la numaratoare si sa plateasca impozit. Ai mai mult de doua hectare, mai doneaza la prieteni ca sa ramai cu 1,99. Moromete style!

Urmeaza aberatia cu impozitul pe diurna. Adica eu angajatu' care primeste bani sa mananc atunci cand ma deplasez o sa platesc si impozit pe banii aia. Bine, daca esti firma platitoare de profit si diurna nu e mai mare de 32,5 RON nu bagi mana in buzunar. Altfel te-am ars fraiere. De banii astia manaci 2 meniuri si o cafea la Mac. Cu putin noroc iti ajung si de o pastila de stomac si hartia igienica obligatorie unui astfel de deliciu culinar. Nu mai intru in amanunte legate de ONG-uri si firme ce nu platesc impozit pe profit ca aia NU e oameni!

Urmeaza cel mai probabil impozitul pe manele, pe numarul de becuri din casa, taxa de deschidere a usii la administratia fiscala si cresterea TVA-ului la hartia igienica concomitent cu scaderea TVA-ului la paine!

Ma intreb din nou ... cine dracu o sa fie ultimul care pleaca? Sa lase lumina aprinsa ca astia nu fura pe intuneric!