joi, 31 ianuarie 2013

La Inalta Poarta ...

Imi aduc aminte de virulenta si verticalitatea lui Ponta si Antonescu referitoare la neatarnarea Romaniei si romanilor fata de europeni si a lor uniune. Provizoriul presedinte al tarii o luase la intrebari pe doamna Merkel, Ponta ne explica clar ca noi ne tinem tare, ca avem coloana vertebrala si nu mergem in genunchi la puterile straine. Up yours Baroso! Natiune, popor, mandire! Toate in perioada referendumului.

La 1 februarile trebuia sa intre in vigoare codul de procedura civila. Cod care includea in el cateva prevederi prin care romanii pacaliti de catre banci nu mai erau obligati sa dea fiecare in judecata banca si sa astepte 3 ani ca sa isi primeasca dreptatea. Motivatia e halucinata "Ponta a precizat că bugetul de anul trecut nu a fost construit pentru aplicare Codului de Procedură Civilă"

Bancile tipa de mama focului ca o sa fie nenorocite daca se intampla asta. Ca sunt zeci de milioane de euro in joc, ca e dezastru. Fie vorba intre noi, sunt zeci de milioane de euro in joc, milioane luate cu japca de la clientii fraieri prin metode de cele mai multe ori ilegale si in toate cazurile IMORALE. Adica a crescut dobanda o sa o crestem si pe a voastra. A scazut, asta e ghinion pentru client si marca banu' ca altfel te executam.

E naspa. Niste smenari (bancile), prin metode si contracte demne de niste escroci notorii, au luat banii unor oameni. Codul de procedura civila venea sa le dea acestora din urma (a se citi poporul roman) drepturi prin care puteau sa repare acest lucru. Bancile au facut lobby. FMI a venit la Bucuresti si a zis ... amanati. Guvernul Ponta a executat imediat, fara sa comenteze. Cine pierde? Tot fraierul care isi plateste impozitele si ratele. Era cel puitn MORAL sa ii dai dreptul sa isi ia banii inapoi, daca justitia ii dadea dreptate. Atentie, nu era vorba de o lege prin care bancile sa fie obligate sa plateasca. Este vorba de o prevedere prin care ti se simplifica procedurile si ti se usureaza accesul la justitie.

Unde e neatrnarea fata de "puterile straine"? Unde sunt interesele poporului? Unde sunt comentariile partizanilor USL, pui de daci si de romani? Unde e revolta? ... Nu mai e ... ca nu poti sa ai verticalitate cand fruntea ta e in tarana fata de Inalta Poarta. Parodon FMI vroiam sa zic!