duminică, 27 ianuarie 2013

O intamplare adevarata


Viata bate filmul. De exemplu nu iti poti inchipui se poate termina cu o masa la restaurant, cand esti invitat sa sarbatoresti o zi de nastere. Si totusi, un astfel de scenariu este posibil, oricat de improbabil ar parea. Din nefericire ieri am fost spectator la un incident halucinant.

Oricat de mult au incercat cei din restaurat sa il salveze, omul se axfisia din cauza unei bucati de carne de vita. Metoda Heimlich nu a functionat nici macar cand cel care a incercat sa o aplice era cat un munte de om. Veniti aproape toti, angajatii si mesenii au incercat fara succes sa-l ajute, inclusiv tinandu-l de picioare cu capul in jos. Pana la urma tot ce au mai putut face a fost masajul cardiac.

Ambulanta a ajuns in cam 8 minute de la momentul la care inca isteria nu incepuse,insa sirenele celor de la SMURD acoperind cu greu tipetele sotiei disperate. Sotul a fost intubat, oxigen, palete de resuscitare toate insotie de tipetele sotiei si lacrimile celor din jur.

Nu stiu daca domnul respectiva a supravietuit sau nu, pentru ca am plecat inainte de a vedea deznodamantul. De altfel nici macar nu mai vroiam sa stiu. Insa dupa experienta de ieri, doua lucruri sunt foarte clare: viata te ia prin surprindere ... si e indicat sa mesteci mancarea bine inainte de a o inghiti.