luni, 28 ianuarie 2013

America ilogica

Nu stiu daca e pe bune sau e doar o gluma proasta dar cred ca tocmai am citit cea mai proasta lege posibila. Deci, daca e pe bune, si esti cetatean american tocmai a devenit ILEGAL sa iti deblochezi telefonul.

Adica un detinator de pasaport al SUA, daca isi cumpara un telefon blocat intr-o retea si vrea si el sa mearga la baietii din Regie ca sa poata sa-l foloseasca in orice alta retea de telefonie mobila poate sa stea la racorica pana la 10 ani si sa plateasca 1 milion de $.

Articolul in original il gasiti in The Atlantic. Daca aveti 15 minute de pauza puteti sa aruncati un ochi si pe comentariile de pe Reddit.



Partea interesanta este, ca daca legea ar fi data in Romania, cel mai probabil ar dura exact 10 minute pana la primul mod de a scapa de ea. L-as ruga pe colegul de munca sa imi duca el telefonul la deblocat, pentru ca textul e clar: Nu ai voie sa-ti deblochezi telefonul TAU. Nu zice nimic de al altuia :).

Inca nu m-am decis daca pur si simplu e vorba de prostie si incostienta crasa, sau pur si simplu cineva are chef de glume ...