duminică, 20 martie 2011

A venit razboiul

M-am trezit de dimineata in plin razboi la televizor. O noua Bosnia, un nou Kosovo, posibil un nou Irak. Sigur ca Gaddafi e aproape dement si schizofrenic. Sunt sigur ca isi terorizeaza propriul popor ca orice alt dictator nebun care isi ataca civilii cu armata. E plina istoria de exemple identice.

Ce ma enerveaza la culme e ipocrizia si prostia. Toata lumea s-a trezit acum sa apare poporul libian de dementa dictatorului. Gata nu se mai poate tolera o astfel de situatie. Italienii au strans din dinti atatia ani. La fel si francezii. Impreuna din 2006 pana acum au vandut Libiei lui Gaddafi armament de 1 miliard de dolari. Adica acelasi armament pe care scizofrenicul il foloseste ca sa-si impuste poprul rasculat transformat in insurgenti si rebeli din dorinta de libertate. Sper ca e ipocrizie asta, pentru ca prostia ar fi prea mare si dureroasa. Nu pot sa cred ca in 2006 nici Franta si nici Italia nu stiau cui vand armele.

Si pentru ca suntem in era faisbuc bineinteles ca n-au lipsit de pe afis comentariile de genul: it was about time, fuck gadafi (nici macar numele nu s-a obosit sa-l scrie bine), let’s kick ass … Interesant este ca nu erau puse de romani, ci de americani. Americani care dupa 11 septembrie nu intelegeau cum e posibil ca cineva sa-i urasca atat de mult. E simplu, e foarte foarte simplu. Uitati-va la ce comentarii faceti. Ganditi-va ca atacurile astea, oricat de precise ar fi, vor omora civili. Si cred ca e doar o problema de timp pana cand o parte din razboiul asta se va muta acasa la voi. E o lista atat de lunga de oamenii care urasc america … si disperarea naste intodeauna teroristi … pentru ca oamenii disperati nu mai au ce sa piarda. Viata si-au pierdut-o de mult.

Daca vor sa opreasca terorismul occidentul civilizat ar trebui sa isi schimbe in primul rand atitudinea. Si sa-si educe cetatenii. Exista insa si o raza de speranta in asta … Germania sta de deoparte. Cat despre Paris, o sa mai aman vizitele pe acolo. Nu de alta dar sunt sanse sa se transforme intr-o zona de razboi, mai ales dupa ultimele declaratii ale lui Gaddafi: ...voi folositi metode teroriste, vom transforma asta intr-o revolta mondiala. E multa nebunie in ele. Dar si mult adevar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu