miercuri, 16 martie 2011

Corporatia mea ...

Nu stiu cum se face ca majoritatea oamenilor pe care ii cunosc lucreaza in corporatii de alea cu mesaje, valori, spalaturi pe creier si omoratoare ale spiritului liber. Si in majoritatea lor blameaza toate aceste lucruri, se razvratesc in fata unui pahar de bere de zici ca-s leiti Che Guevara si maine poimaine o sa porneasca o revolutie. E bine ca apoi vine dimineata si ajung la munca intra in sedinte si se duce pe apa sambetei spiritul revolutionar. Mai bine zis pe apa lunii …

Cand eram mai mic si mai idealist eram si eu la fel. Acum m-am facut mai mare si incerc sa nu mai fiu asa. Pana la urma sunt atat de multe lucruri mai bune in viata asta incat chiar nu merita sa-ti bati capul cu sistemul de valori al companiei si cum se aliniaza el cu filosofia ta de viata.

E adevarat ca majoritatea companiilor sug viata din tine. Le dai pasiunea ta, cei mai frumosi ani din viata, iti legi visele si dorintele de povestile lor, te mandresti ca lucrezi in ele. E prea adevarat. Insa nu le dai cadou. La sfarsitul lunii primesti fluturasul de salariu. Cat de tare merita nu tine de mine sa evaluez. Vrei sa te duci in varf de munte sa fi liber. Fa-o! E alegerea ta. Eu aleg sa raman si sa muncesc tocmai ca sa am corporatia mea.

Titlul e edificator… corporatia mea. Eu am corporatia mea, proprie si personala, la mine in cap. Si in corporatia asta a mea valorile sunt cerul albastru si culorile din Peru, mirosul marii si culoarea nisipului din Vama, zambetele celor din viata mea, gustul berii bauta cu prietenii, mistourile nesfrasite la adresa a tot ce nu imi place. Si o sa imi iau o luna de concediu de la corporatia in care lucrez ca o sa-mi plimb creierul (sau ce a mai ramas din el) prin america de sud. Brainwashed, I has it!

Unii din prietenii mei or sa zica ca nu sunt cea mai buna persoana sa vorbesc despre asta pentru ca nu reusesc nici eu sa fac ce am tot zis (stiu cu singurata ca o sa ma ia cineva pe mes sa rada de mine …). Lor o sa le raspund ca nu trebuie sa faci ce face popa, ci mai curand ce zice :). Si cu multi pasi mici ajungi departe …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu