vineri, 29 octombrie 2010

Trei povesti de plecat din tara...

E un trend nou la cei ce pleaca, acum nu mai fug de foame ci de scarba, de lipsa unei perspective, si nu mai cauta salarii ci conditii decente, o tara educata si servicii sociale. Multi am ajuns la limita de suportabilitate si nu tin minte sa fi auzit mai des expresia „ma cac pe ia de tara” (scuzati cuvintele urate)
Am trei povesti din Romania de azi, mai exact din Romania de saptamana asta:

O femeie la volanul masinii pe o strada cu sens unic. Din fata, pe contrasens vine un BMW cu flash-uri. Femeia nu vrea sa se dea la o parte. Gibonul din BMW se da jos, incepe sa urle si ameninta ca o bate. Nimic anormal pana aici pentru Bucuresti, doar suntem in jungla si asta e comportamentul primatelor din seria 5. Femeia suna la politie iar raspunsul este cel putin ametitor: „Doamna asta e un incident minor, nu ne deplasam pentru asa ceva”. Ale dracului salarii de tablagii platite din impozitele noastre. Daca nu se lasa cu o crima nu merita frate …

Un barbat la volan, pe soseaua Panduri, un tablagiu in intersectie ce se crede dirijor la Ateneu. Banda de drept inainte, doua masini de la RCS&RDS fac stanga drept in fata dirilorului cu cascheta (a se citi obligatoriu drept inainte). Barbatul se opreste in dreptul politistului si ii zice. Rutierul ii face semn sa se miste si printre dinti de un alb imaculat „Hai da-i drumul ca altfel iti dau amenda ca blochezi intersectia”. Pe banii nostrii.

Bagdazar-Aresine, cel mai mare spital de neurochirurgie din Romania. O femeie este operata si dupa 2 zile de la operatia incepe sa-i curga prin sonda o substanta ciudata. Normal, zice medicul de garda, "n-am mai avut … sa punem acolo sa se lipeasca, ce vroiati sa facem, sa nu va operam? Daca erati mai grasa nu aveati problema asta!”. Al naibii mers la sala, da-o darcu de salata. Baga junk food, haleste o ceafa cu cartofi prajiti ca sa fi gata de operatie. Ma uit la fluturasul de salariu la contributile de sanatate si ma ia ameteala cand ma gandesc cati PDL-isi trec de criza pe banii mei.

Acum 2 saptamani m-am intalnit cu un amic in metrou si mi-a zis ca sunt prea negativ pe blog, ca am uitat sa rad, asa ca inchei pe un ton pozitiv: "Da-o dracu de planeta, cine pleaca ultimul sa lase lumina aprinsa sa nu dea ENELu’ faliment!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu