joi, 5 septembrie 2013

Despre animale

Este irelevant cati romani sunt de acord cu eutanasierea cainilor. Este irelevant cati romani sunt pentru sau impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Ce este relevant este ca majoritatea celor care ne conduc nu isi folosesc creierul. Noi fraierii, pur si simplu suntem manipulati, mintiti si prostiti in fata. Si asta in tara al carei imn este “Desteapta-te romane!”

Suntem o natie de dobitoci pentru ca suportam sa fim condusi de niste jegosi ordinari. Incepand cu Basescu si terminand cu cuplul Ponta-Antonescu avem in fruntea tarii o gasca de imbecili mincinosi si corupti, populisti cretini si oportunisti gretosi. Oprescu plange moartea unui copil dar nu face nimic. Hingherii cheltuiesc de zeci de ori mai multi bani pe „Alte cheltuieli” decat pe mancarea pentru cainii din adaposturi. Ponta si Antonescu au jurat ca or sa opreasca Rosia Montana, si au trimis la curtea constitutionala legea cu maidanezii pentru a nu piedere capital politic. Azi se jura pe rosu ca ei sunt Maica Tereza reincarnata. Totul e carpeala. Jaf! Salvarea curului si imbogatirea peste noapte indiferet de costuri e sport national. Nu se mai pune problema de cinste, verticalitate, onoare. Iti pui sincer intrebarea daca oamenii astia mai au creier. Pentru ca sincer mie mi se par idioti. Ei sunt modelele care ne conduc. Ati vazut cati dintre ei sunt profesori?

Solutii exista. Poti crea locuri de munca si prosperitate fara a jefui Apusenii. Cum ar fi daca in loc de a scoate aurul de la Rosia Montana am lua fonduri de la UE ca sa protejam zona si sa dezvoltam turismul? Sustenabil ....Poti sa tratezi cauza care genereaza existenta cainilor vagabonzi, nu efectul. Cum ar fi daca in loc de eutanasiere, fiecare caine cumparat in Romania ar avea un cip si ar exista o baza de date cu propietarii? Cum ar fi daca pentru fiecare caine „pierdut” pe strada amenda ar fi de 10.000 de euro si 6 luni de puscarie? Nepopular. Dar toate astea nu creeaza capital de imagine si voturi decat intre hipsteri, studenti, ecologisti si „golani”. In plus au enormul dezavantaj ca nu dau spaga. Restul votantilor dau manelele la maxim si conduc jipane si mertzane si beemveuri in timp ce minoritarii merg pe biciclete pe trotuar si pun comentarii inteligente pe facebook si hashtaguri pe twitter.

Am adormit de tot, cu totii ... hai amin, si sa mai tragem si o catedrala mare de tot ca parca dormi mai bine in sunet de clopote care sa acopere grohaiturile din parlament!  Tare ma tem ca daca o sa ne mai trezim vreodata o sa ne dam seama ca am eutanasiat pe cine nu trebuie si o sa o punem ad-hoc de o pomana porcului mai ceva ca in 89. Atunci sa vezi nene muscaturi!