vineri, 30 august 2013

Onoarea e de aur

Este anormal sa avem un guvern care voteaza o lege prin care sa excepteze de la legiile tarii o companie. Este anormal sa avem un premier care sa isi bata joc pe fata de o promisiune facuta in campania electorala. Ai putea zice ca in cazul asta onoarea unui om NU ar trebui sa aiba pret. Insa in cazul lui Victor Ponta care este plagiator dovedit nu mai exista onoare. Deci, pentru Romania este absolut NORMAL ce face guvernul acestei tari.

Este anormal sa mai exploatezi aur folosind cianuri si sa razi un munte pentru o redeventa. Asta inseamna nu ca iti vinzi tara ci ca vinzi viitorul unor oameni. Cati din cei care tipa acum ca la Rosia Montana vor fi scosi oamenii din saracie, ca vor fi create mii de locuri de munca, ca va exista bunastare au facut cu adevarat calculele? Cati s-au gandit cate mii de copii se vor imbolnavi grav de la poluare, cum va fi distrusa iremediabil una din cele mai frumoase zone din tara asta? Cand in loc de linistea arhaica a Apusenilor vor auzi basculante si dinamita, cand in loc de apa vor bea cianuri, cand in loc de aer vor respira praf cati dintre oamenii locului se vor mai uita la buzunare? Care vor fi tot goale, pentru ca buzunarele pline vor fi in Canada si la Bucuresti in guvern. Daca legea asta trece de parlament vom fi lumea a treia. Nu doar fara onoare, dar si fara viitor.

Eu vreau sa imi vand tara, dar nu oricui cum o fac oamenii fara onoare care ne coduc acum. As vinde-o cuiva care sa o pretuiasca si sa o ingrijeasca, nu cuiva care sa ii darame muntii, sa-i distruga raurile si sa-i otraveasca pamantul. Nu as da tara asta unor lacuste pentru un pun de arginti. Sau de aur. As vinde-o cuiva ca Printul Charles care stie sa o aprecieze pentru ceea ce este.

Ce face guvernul Ponta acum este IMORAL. Este mai rau decat Ada Kaleh-ul. Atunci au murit oameni de inima rea. Acum ne jucam cu viata celor care vor avea de suferit in urma poluarii. Pentru ca indiferent de cat ar incerca sa ne convinga canadienii ca exploatarea cu cianura este „curata” nimeni cu garanteaza asta. Ar fi infinit mai moral sa impozitezi BOR si sa legalizezi prostitutia. Si cred ca tara asta am castiga mai multi bani si am crea mai multe locuri de munca.

Nu i-am votat. Dar asta nu ma incalzeste cu nimic pentru ca tot niste oameni fara onoare vor decide pentru mine. Cei care ati pus stampila pe Ponta si USL-ul priviti-va in oglinda. Tocmai ati fost vanduti!