joi, 6 octombrie 2011

Puff the magic dragon ... unde esti?


Funeriu e praf. Din cauza lui n-au luat astia bacul, ca de cand este el ministru n-au mai reusit cocalarii si pitipoancele din licee sa invete sa scrie dupa dictarea din casca sau dupa colegul din fata. 

Basescu e de vina de seceta, de criza, de venirea celor de la Nokia si de plecarea lor, ca s-a impiedicat Udrea si ca s-a spart teava babei de la ultimul etaj.

Vanghelie e un dictionar ambulant si castigator al premiului Pulitzer pentru agramaticalitati. Si e primar, si e votat, si a fost presedinte de partid. Adica a fost seful unor alti politicieni. Faceti un remember rapid…

Vecinu' de la etaj e mai tare ca Mourinho, administratorul e un mix perfect de electrician, instalator si depanator de lifturi, vanzatorul de jos e cel mai bun mecanic iar farmacista de la colt e mai tare decat orice medic la diagnosticarea in 30 de secunde.

La stop e un mertzan si un Peugeot decapotabil care nu fac liniute ci se intrec in subwoofere si boxe din care copilul minune are o criza de personalitate si se crede pe rand Rhiana si Shakira. Mai lipseste sa-si schimbe si sexul, desi nu cred ca la inaltimea lui o sa aiba mare trecere.

Retrograzi, manelisti, needucati, hoti si cersetori. Francezii fac mistouri de noi ca nu ne spalam, desi la ei in metrou pute. In Paris maghrebienii sunt cei care curata veceuri, asiaticii vand in magazine non-stop in timp ce ei prefera sa ia ajutor social. Romanii cersesc. Diferenta e ca ei nu cersesc de la stat, ca pana la urma tot cetateanul da banii in ambele cazuri.

Si da, au dreptate, noi putim si nici nu ne spalam pe dinti, si sunt din ce in ce mai putine oaze de educatie si oameni pe care sa-i admiri. Da avem telefoane care suna a Vali Vijelie. Si daca as putea le-as exporta pe toate in Franta.

Si apoi schimbi canalul si vezi o casa in Tasmania, pe plaja, cu oameni relaxati care muncesc de acasa, cu apusuri de soare in ocean. Si te intrebi…