miercuri, 15 decembrie 2010

Unde se ascundea adevarul

Azi l-am vazut pe tipul asta la TV. Era persoana importanta, invitat de vaza ce dezbate problema codului muncii. A celui nou, propus de sleahta de profesionisit in ale guvernarii. Dezbatrea slabuta, argumentele in pom, domnul Butunoiu tinea partea patronatelor ca orice om de afaceri de succes care se respecta. Toate pana la un punct in care acest sofisticat specialist in recrutarea resurselor umane a afirmata ca toti angajatii doresc sa muncesca cat mai putin si mai prost si sa fie platiti cat mai bine. A adaugat ca nimeni nu trebuie sa se simta jignit de afirmatia asta, pentru ca e purul si incontestabilul adevar.

Personal ma simt jignit. Si cred ca o mare parte din oamenii pe care ii cunosc ar fi la fel de jigniti. Si cred ca o si mai mare parte din cei care isi tocesc crierii si nervii prin tari straine se simt jigniti. M-am simtit atat de jignit incat l-am cautat pe net sa vad cine este si ce face. Supriza este mare, si sunt cateva lucuri pe care GB (asa se semneaza in prezentarea sa) ar trebui sa le stie:
- in Romania exista si oameni care vor sa aiba satisfactia unei munci bine facute
- imi este greu sa cred ca un expert in recrutare nu a inteles inca ca oamenii sunt diferiti si nu a intalnit pana acum persoane cu educatia muncii
- banii sunt un factor igienic, sa-ti placa ceea ce faci este "priceless"
- sunt oameni care muncesc enorm pentru ca sunt pasionati de ceea ce fac, si as adauga ca o fac pe bani mai putini decat ar putea obtine in alte parti

Adevarul absolut nu este niciodata general si nici subiectiv. Daca ar fi asa atunci uitandu-ma la GB si luandu-ma dupa impresia de la TV as putea generaliza toti specialistii in recrutare din Romania sunt praf. Si GB nu s-ar putea simti jignit de afirmatia mea ca doar e un adevar incontestabil. Si pentru ca "GB is fluent in English and French" ii zic atat: "Bro' if that's what ya thinks, don't waste ya' time and moolah on a PhD." Si daca nu e atat de fluent in English, ii spune je ca moolah ie sinonim cu coin, loot, lolly sau cash frate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu