luni, 17 noiembrie 2014

Ponta, curvele si ardeleanul


In afara de bucuria de luni dimineata, care se vede clar in poza asta, 3 lucruri interesante s-au intamplat in weekend-ul asta:

Ponta a inteles pentru prima oara zicala cu "Ai grija ce-ti doresti". A vrut sa-i uneasca pe romani, si i-a unit. In strada, la cozile pentru votare, a coalizat cateva milioane de oameni aflati in letargie care au iesit la vot si au tranformat cele 10 procente avans in praf. A creat un altfel de tursim electoral, unul bazat pe banii si timpul lor nu pe kilograme de ulei si faina si masini de teleorman. Oamenii astia pe care Ponta i-a unit sunt coloana vertebrala a tarii, cei care muncesc si platesc taxe, cei care trimit bani acasa de afara, cei care construiesc Romania de maine in ciuda celor care ne conduc. E nevoie de multa aroganta si prostie ca sa fi in stare sa faci milioane de oameni sa te urasca. Una e sa minti alta e sa-i umilesti si sa incerci sa le furi votul pentru ca nu pot fi cumparati cu alimente sau prostiti cu intoxicarea de la Antena 3. Ponta a reusit sa ne uneasca pe toti intr-o ura si o furie pe care nici macar Basescu nu a reusit-o.

In afara de PSD, din toata ciorba asta a mai pierdut mult BOR-ul care s-a comportat ca o curva ieftina. Nu aveam eu pareri bune despre BOR, dar de data asta s-au vandut mai ieftin decat Iuda pentru a sustine o tagma jegoasa de baroni PSD care au bagat mana in buzunar pentru a-l "sfinti" pe Dumnezeu. Popii, cu mic cu mare au predicat pentru Ponta catre masele de ortodocsi creduli. Au atacat religia si etnia unui om, utind ca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal, chiar si pe cei care nu ne-am nascut pe pamantul binecuvantat al Teleormanului sau nu suntem olteni sau moldoveni. Pe BOR asta ii va costa viitorul, pentru ca cei treziti duminica, mai mult sau mai putin ortodocsi nu vor ierta imixtiunea "divinului" in politica. Si nici preacurvia preafericitului Daniel. Generatia asta nu va cotiza pentru bunastarea lui Dumnezeu. Pardon, a bisericii si a manastirilor. As pune pariu ca pana la viitorul legislativ BOR va incepe sa plateasca impozite.

Iohannis, neamtul neortodox s-a trezit deodata presedinte. Nu pentru ca ar fi fost politicianul mai bun, sau pentru ca a facut o campanie mai eficienta. Pur si simplu a beneficiat de aroganta, prostia si infatuarea lui Ponta care se vedea castigator atotputernic. In acelasi timp, "strainul" asta tacut are marea sansa de a demonstra romanilor ca poti fi o figura politica si fara sa fi un M&M (marlan si mincinos). Pentru prima oara in istoria post comunista (si sa ma scuze domul Constantinescu, dar asta e parerea mea) avem un presedinte elegant, cu mult bun simt si o altfel de educatie. Unul care nu e pe tipologia acelui Mitica dambovitean. Nu ma astept la minuni, desi rezultatul votului de aseara e o minune. Tot ce imi doresc e normalitate si imi doresc ca neamtul sa o aduca in toate aspectele vietii de zi cu zi prin puterea exemplului. De la o politie care sa dea amenzi de parcare pana la oameni de pe strada care sa arunce chistocul la cosul de gunoi.

Am votat. Am fost in strada. Si o sa sustin o Romanie normala si bine facuta. Mingea e la neamt (si in fotbal Germania castiga intodeauna fara sa pupe icoane si sa dea acatiste).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu