vineri, 14 decembrie 2012

De Craciun cu drag de la Citibank


De cand m-am apucat de product management am ajuns sa fiu mai atent la detalii. Bulshit! Intodeauna am fost un semi troll atent la detalii in special la cele care nu imi plac. Asta pentru ca emotiile negative ma enerveaza si sunt cele care ma fac sa dau pe afara. Si implicit imi fac viata mai grea.
Am avut meciuri meciuri cu Vodafone, ING, BRD, BCR, RDS si inca o lunga lista de companii mai mult sau mai putin de rahat. In marea majoritate a cazurilor au fost ei idioti, in unele cazuri eram eu intr-o pasa proasta si omul de la celalat capat al telefonului era prea slab pregatit sau prea blazat ca sa-i pese de mine pe banii mei.

De cateva zile cei de la Citi mi-au facut viata mai grea. Sunt un om care munceste in miscare si stau mult cu telefonul in mana. Surprinzator nu tot timpul pe Facebook, ca inca n-am castigat la Loto dreptul de a mi se rupe de facturile lunare. In plus … daca as castiga jur ca 1 an de zile m-as plimba prin locuri unde nu ai acoperire GSM sau net :).

Deci, folosesc aplicatia de la Citi de pe iPhone ca era simplu si la obiect. Platesti o factura, verifici daca au intrat banii, chestii de astea lumesti. Acum insa nu mai ai intrebari de siguranta pe care m-am chinuit sa le fac cat mai obscure cu putiinta ci primesti un SMS cu un cod de validare.

Faza e ca SMS-ul vine pe acelasi telefon. Asta cand vine, ca in 2 din 3 cazuri vine dupa ce a expirat sesiunea. Ca na, 3G-ul merge tot pe GSM, tu il ai pornit cu sesiune deschisa, ca aplicatia e on-line, deci traisca race condition-ul intre pachetele de date si cele de SMS. Nu-s eu mare specialist, dar cand sunt pe WiFi a venit si SMS-ul. Cand eram pe 3G nici urma de SMS mai devreme de expirarea sesiunii. As zice ca e un design fail, si pun pariu ca n-au facut astia testul cu telefonul pe 3G, in miscare si cu GPS-ul pornit. E scuzabil ca doar usecase-ul pricipal e sa il folosesti doar pe WiFi. Eventual in McDonalds sau Starbucks ca e internet moka si intodeauna e o idee buna sa lucrezi cu banii cand esti conectat in retele „sigure”.

Hai ca as putea supravietuti cu situatia asta. Incerci de 3 ori si pana la urma daca ai noroc merge. Insa acum, sa-mi explice mie cineva de la Citibank, cum mama ei de viata tin eu minte un numar de 8 cifre de fiecare data diferite ca sa pot sa il bag in aplicatie. Ca nu pot sa fac switch intre ele, nu e un cod alfanumeric ca sa poti sa dai copy-paste ca omul. Ai telefon, trebuie sa suferi fraiere!

Cu toate astea am gasit in sfarsit raspunsul la de ce dracu car dupa mine doua telefoane. Nu ca-s smecher si vreau sa fiu opulent cu telefonu’ destept pe masa, si nici ca nu ma pot decide intre Apple si Android. Asta era momentul pe care il asteptam … pe un telefon primesc SMSu’, pe celalat am pronita aplicatia. Cu ele in fata  merge ca uns. Problem solved …

Acum tre sa vad cum dracu o sa reusesc sa conduc fara maini …