vineri, 9 octombrie 2009

Proof of life

Astea sunt cateva cuvinte scrise din Peru. Sunt prea putine iar cele 16 zile merita mai mult decat un blog. Va urma un jurnal, iar ce e mai jos nu e decat o mica bucatica din ceea ce poate ca este cea mai interesanta calatorie din viata mea. O adevarta calatorie de viata.

Cusco a fost foarte frumos, as putea spune ca pe alocuri a fost chiar prea dramatic. Nici macar nu stiu ce sa zic ca mi-a placut cel mai mult, orasul in sine cu aerul arhaic al cladirilor si totusi modern in exprimare, oamenii plini de mandria de a fi urmasii unui mare neam, sau cerul cu norii sai desenati din penel deasupra muntilor.
Stau in aeroport si ma uit la ingramadirea de case aruncate pe colturi de munte si la umbrele negre pe care norii le lasa. E un pastel incredibil intre pamantiu, maro inchis, albastru intens, si albul aproape imaculat de deasupra. Parca ca sa rupa un pic din cer oamenii si-au vopsit casele in albastru, sau portocaliul intens al apusului. Stiu ca asta cu apusul devine laitmotiv dar nu ma pot abtine sa nu scriu despre el. E incredibil cum soarele coboara usor sub nori si apoi sta cateva minute intre ei si munti colorand totul in portocaliu sangeriu sau mov, daca norii poarta cu ei furtuna.
Cred ca doar vazand un astfel de apus in Alti Plano sau in Valea Sacra poti intelege de unde apare betia de culori din viata acestui popor. Nimic nu e exagerat, nimic nu e fad, totul e chiar atat de intens pe cat o arata hainele, casele si arta de aici. Nici macar oamenii nu sunt altfel, pielea le este intens colorata, parul este negru si sarmos de des, si de multe ori au in obraji un rosu sangeriu dat de arsura soarelui mult prea puternic din timpul zilei.
O sa-mi lipseasca orasul asta. Ma intorc in Lima, si cred ca nici macar oceanul nu va reusi sa ma faca sa nu-mi fie dor de Cusco. Oricine ajunge aici ar face bine sa lase acest oras pentru final, pentru ca altfel inima ii va ramane aici, in Valea Sacra a incasilor printe nori, ziduri, oameni si culori. Si ar fi pacat sa nu ai sufletul cu tine de-a lungul unei incredibile aventuri de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu