luni, 6 iulie 2009

4 milioane jumatate

Vreo 500 de mii peste 4 milioane. Dintre care cam 2 pot sa lucreze, restul fiind fie prea tineri fie prea obositi de vreme. Cu toate astea au mai multa minte decat noi pentru ca si-au pastrat cultura, istoria si identitatea, nu si-au darmat bisericiile si casele din piatra si se incapataneaza sa zambeasca tuturor turistilor, inclusiv italienilor!
Au o tara superba, cu mai multi kilometri de autostrazi si tuneluri decat o sa avem noi in zeci de ani de acum incolo. Au mai mult de 10 parcuri nationale, ingrijite si valorificate si nemtii si austriecii stau la coada, incolonati si scot bani buni din buzunar ca sa le vada.

Poti sa te duci la mare, sau la munte si desi nu e ieftin nu o sa ia pielea de pe tine. Nu o sa-ti ceara 100 de euro pe o camera pentru ca stiu ca a doua oara nu o sa mai vi daca fac asta. Mancarea este buna, iar in restaurante este la fel de curat ca in apa.

Nu zic ca nu au si ei probleme lor dar este greu sa le observi cand tota lumea din jurul tau zambste pentru ca de asta depinde salariul lor. Nu stiu cati am mai ramas din cei 20 si ceva de milioane dar imi este foarte clar ca suntem mult prea putini ca sa muncim si sa realziam cat au reusit cei 4 milioane de croati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu