marți, 12 ianuarie 2016

Noi suntem Romani! ... si le stim pe toate

Bai fratilor, am innebunit cu totii si peste noapte ne-am transformat in o gasca de nationalisti spalati pe creier? Faceti ochii mari, incordati creierul ca sa aveti ceva striatii pe el, ca nu ramana neted si incepeti sa ganditi.

Sa o luam prima pe aia cu cazul Budnaru si Norvegia, cea nazista care a luat cu japca copii familiei de Romani, buni crestini. Ca intodeauna , noi romanii ne pricepem si la educatia si protectia copilului mai bine ca oricine de pe lume. Nu imi permit sa judec ca nu am date, dar regula cea mai simpla e ca daca traiesti intr-o tara ii repecti regulile oricat de stupide ar fi. Nu iti convin, iti faci bagajele si te intorci pe un picior de plai, pe o gura de rai. Ca la noi in tara, "bataia e rupta din rai" si "unde da mama creste". Daca e adevarata aia cu unde da mama, va dau eu o lista de vreo cateva zeci de mii de postaci pe Facebook sa le gasim mamele poate ii pocnesc peste cap. Cu palma, nu cu tigaia ca aia lasa urme. Dar oricum Norvegia e de cacat.

Sa ne abatem un pic atentia si asupra inamicului Public numarul 1: Olanda. Care conform domnului Mihai Ionescu de la Ramnicu Valcea Week, un adevart oltean de nadeje straja patriei, nu ne primeste in Shenghen pentru ca Constanta (nu e greseala, e THE Constanta). Hai sa ne uitam la date. Portul nostru are 100 mil de tone capacitate. Roterdam are de 4 ori mai mult. Antwerp in Belgia si Hamburg in Germania sunt peste Constanta. Daca mai punem si Amsterdam, plus ce mai are Franta si Anglia ajungem la o capacitate de 10 ori mai mare lejer. Unde mai pui ca principalii consumatori sunt in Europa de Vest, iar un pic peste 2000 de mile pe mare (cat e diferenta dintre ruta pana la Constanta vs. Olanda) sunt mai ieftine decat 1000 km transport pe uscat. E conspiratie occidentala. Si ca sa nu se supere vecinii unguri pe noi, acelasi ziarist de mare calitate s-a documentat si a mai gasit inca un motiv pentru care noi, acesti geniali ciobani mioritici, suntem tinuti pe tusa.

Lasand la o parte gluma, retorica anti europeana si nationalista e o mare problema. Nu m-ar mira ca peste vreo cativa ani sa vedem ca o parte din acesti mari formatori de opinie erau pe statele de plata are marii natiuni prietene de la est. Nu e prima oara cand se intampla asta, dar ar fi pacat ca nationalistii sa invinga. Vedeti ce a fost in Grecia de curand. Sau mai bine, comparati retorica si actiunile de acum cu perioada interbelica mai exact sfarsitul anilor 30. S-ar putea sa vi se faca parul de gaina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu