duminică, 26 septembrie 2010

Uite criza ... nu e criza ...

Am fost acasa in weekendul asta. Sau mai bine zis am fost la cealata casa, aia de demult plina cu amintiri de copilarie si liceu. Orasul e la fel de gri ca in fiecare toamna, muntii nu se mai vad de ploaie, ce sa mai ... urat. In intampinare pe langa nelipsite gropi din asfalt si avionul din sensul giratoriu te astepta un panou pe care scrie mare mare mare: Reabilitarea Bulevardului 1 Decembrie 1918 cofinantat de UE ...

O sa sar peste partea cu prostia, ca intai torni asfalt si dupa aia scoti bordurile, si o sa ma focusez pe borduri. Alea vechi, vechi, vechi sunt din beton, de pe vremea cand eu eram copil (le-au schimabt prin 80 si ceva). Beton bordurile nu gluma, vopsite pe alocuri cu negru si galben, neciobite, tari ca piatra. Acum le-au scos si pun in loc unele chinezesti, si astea tot beton ... numa ca asta e un beton comunist mai nou si implicit un pic mai prost. Surpriza (sau mai bine zis lipsa de surpriza) vine cand vezi firma de unde vin bordurile. E a lu' Adriean, ala de ii zice lumea Bordura. Se schimba deja bordurile si trotuarele in 2 orase. Inutil sa zic ca e a doua oara in 5 ani cand refac trotuarele ...

Acum toate bune si frumoase, dar vorbim de un oras mic, mic, fara bani, cu multi asistati sociali, cu investitii ioc si locuri de munca atat de multe ca dau pe afara ... prin Italia, Spania, Franta si Anglia mai ales ... Acum daca stimabilul primar, sot de frunte al penalei (la propriu) doamne fost ministru al alergaturii si organizarii de concerte in Costinesti, vrea sa-l ajute un coleg de partid, eu ce pot sa fac altceva decat sa ma uit la parintii mei cum se duc constinciosi in fiecare an sa-si plateasca impozitele la stat. Nu de alta, dar nu putem sa lasam criza sa-l doboare pe Adriean Bordura.

Acum sa speram ca nu mai tine criza prea mult, ca la anu' se mai schima in inca un oras, da dupa aia gata, papat pe bot ... ca vin alegerile cu noi primari si daca ne coloram in galben, o sa luam benzina numa' de la Rompetrol, iar daca om vedea rosu in fata ochilor o sa ne asfalteze si straduta dintre blocuri printre trandafiri (doar pe hartie...)

Hai sictir ... sau mai bine hai sa ne caram naibii de aici ca de la anu' daca ies trandafirii o sa le dam 40% din bani sa-i fure!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu