luni, 2 august 2010

Z++

Jesus Christ Superstar sau Zeu? E cam greu de ales intre cele doua imagini ce ar trebui sa învaluie ideea de putere si adevar absolut. M-as alatura grupului care tind spre prima optiune din motive de pura asemanare estetico-ezoterica, dar cred ca ar fi gresit oricum. Eu o sa-l numesc doar Z si o sa las in ceata absoluta pe cei ce o sa se intrebe de unde vine Z …

Pe Z il stiu de mai mult de un cincinal, si ca intodeauna mi-a influentat mult parerea despre lumea din jur. Ai zice ca e greu sa faca asta, ca doar are o samanta de introvertit in el, dar sincer e imposibil sa respiri acelasi aer cu el si sa nu primesti nimic bun si contagios, ceva ce sa nu te faca sa cresti, sa fi mai bun, sa inveti ceva nou. Nu stiu sa-i placa ceva fara sa fie pe dea-ntregul  pasionat de lucrul respectiv, fie ca e scrisul de cod sau masinile germane cu elice.

Mi-am facut deseori top 5-ul de oamenii cu care as porni la drum intr-un businiess de IT, si niciodata nu a coborat sub trei. E prea bun ca sa nu fie in acolo, si prea incapatanat ca sa o lase pe tanjeala si sa se strice singur. Probabil ca daca ar fi fost un pic mai stramb, daca ar fi lasat de la el atunci cand a avea principii dauneaza, ar fi fost mult mult mai sus decat acum. Insa igiena ideilor sale de viata e mult prea obsesiva pentru a face compromisuri.

Atunci cand a plecat prima oara am incercat sa-l aduc acolo unde eram eu, dar nu s-a putut. Apoi s-a plictisit cam jumatate de an intr-un loc in care era subutilizat si mai ales subevaluat. S-a intors la o pasiune mai veche pentru a pleca din nou, de data asta afara, in incapatanarea sa de a NU mai sta intr-o tara care ii ofera prea putine. Sincer are dreptate pentru ca merita mai mult decat poate primi aici, mai mult decat ii pot oferi amalgamul balcanico-mioritic de care ne izbim zilnic.

Cand mi-a zis ca pleaca din tara m-am gandit la incapatanarea lui, si la consecventa cu care a cautat sa faca asta de ceva timp incoace. Azi mi-am dat seama ca nu el este incapatanatul, ci noi suntem, cei care ramanem …

Obrigado Mr. Z!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu